Панихида и крос за Трети март в Куклен

Автор: Plovdiv Now 12008
Панихида и крос за Трети март в Куклен

В Куклен ще отбележат 144 години от Освобождението на България с крос и патриотично-празнична програма.
Честванията на Националния празник Трети март ще започнат с панихида и водосвет отслужени от кукленското духовенство в памет на загиналите за освобождението на България.

Програмата пред сградата на НЧ „Н. Вапцаров – 1909г“ е с начален час 10.00 ч. и започва с тържествени слова, едноминутно мълчание и полагане на венци и цветя.

След отдаването на почит на геройски загиналите във войните за националното освобождение на България започва музикално-поетична програма с участието на деца от ДГ „Приятели“, ученици от СУ „Отец Паисий“ както и фанфарния оркестър и мажоретния състав при училището.

Традиционният празничен крос е с начален час 11.00 часа и в него ще могат да се включат желаещи от всички възрасти. Стартът ще бъде даден на кръстовището на ул. „Ал. Стамболийски“ с ул. „Бузлуджа“, а финала е пред сградата на Общината, където ще бъдат наградени и участниците. Община Куклен е подготвила отличия за класиралите се на първите три места, награди ще получат също и най-малкия и най-възрастния участник в кроса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина