Оставиха в ареста Мариян за убийството на братовчед си в Куклен

Автор: Plovdiv Now 72067
Оставиха в ареста Мариян за убийството на братовчед си в Куклен

Автор: Наталия Грозева

Мариян Паскалев, обвинен в убийството на братовчед си Ламбри Лятев, остава в ареста. Това реши съставът на Окръжния съд в Пловдив.

Днес Паскалев бе доведен в съдебна зала. Прокурор Иван Спиров поиска спрямо него да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража “. Според държавното обвинение са събрани множество доказателства и разпити на свидетели, които потвърждават, че именно Паскалев е извършил престъплението. Прокурорът отбеляза, че ако обвиняемият бъде пуснат от ареста може да извърши и друго деяние, предаде trafficnews.bg.

Държавното обвинение изложи и данни, които сочат, че обвиняемият Паскалев е нанесъл множество силни удари с юмруци и крака по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна травма, коремна травма и гръбна травма със счупване на множество ребра. Вследствие на тях Ламбри е загинал.

На заседанието стана ясно, че между двамата е имало спор, заради който се стигнало и до фаталното престъпление. Братовчедите живеели в две къщи, които са делили един двор, като двамата постоянно употребявали алкохол. Така в деня на инцидента Паскалев проникнал в дома на братовчед си, изкарал го в двора и скандалът прераснал във физическа саморазправа. В момента на извършването на престъплението, обвиняемият е бил употребил голямо количество алкохол.

В обясненията пред разследващите, синът на загиналия е споменал, че баща му винаги бил пиян, дори често с Мариян се събирали да пият.

Защитата на обвиняемия адвокат Красимир Елдъров поиска магистратите искането на държавното обвинение за постоянен арест да не бъде одобрено. Според адвоката става дума за психологически момент, а не за жестокост. Самият обвиняем е казал в обясненията си, че е бил под афект, вероятно заради скандалите, които са имали.

Адвокатът добави, че Мариян не е осъждан и не би бил обществено опасен, ако бъде освободен под “домашен арест”.

Въпреки това, магистратите оставиха под стража обвиняемия, защото според съдия Спасимир Здравчев това би било най-адекватната мярка, която трябва да се вземе спрямо Мариян Паскалев.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина