Окончателно! Мариян, обвинен за убийството в Куклен, остава в ареста

Автор: Plovdiv Now 80560
Окончателно! Мариян, обвинен за убийството в Куклен, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 48-годишния Мариян Паскалев.

Срещу него бе повдигнато обвинение за това, че на 29-ти декември 2022 г. в Куклен умишлено е умъртвил братовчед си Ламбри Лятев.

Мъжете били солидно почерпени с алкохол, когато между двамата пламнал голям скандал, който прераснал във физическа саморазправа с фатален край за Ламбри. Мъжът бил намерен от сина си в безпомощно състояние в двора на къщата.

В предходното заседание държавното обвинение изложи и данни, които сочиха, че обвиняемият Паскалев е нанесъл множество силни удари с юмруци и крака по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна травма, коремна травма и гръбна травма със счупване на множество ребра. Вследствие на тях 55-годишният Ламбри е загинал.

След като Апелативните магистрати анализираха събраните до момента доказателства, прецениха, че те са достатъчни, за да се  направи предположение, че именно мъжът е извършил престъплението, в което е обвинен, а то е тежко по смисъла на закона и е с висока обществена опасност.

Съдът сметна, че при една по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ има опасност Мариян да се укрие  или да  извърши друго престъпление. В тази връзка магистратите намериха, че е неподходящо 48-годишният мъж  да търпи мярка за неотклонение „домашен арест“ в дома си в Куклен, който се намира в един двор с къщата на сина и съжителката на пострадалия.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина