Престижна награда за Община Куклен за нови инвестиции

Автор: Plovdiv Now 26403
Престижна награда за Община Куклен за нови инвестиции

Община Куклен получи престижна награда от Управителния съвен на Националното сдружение на общините в Република България. Това стана на официална церемония в столицата, където бяха връчени годишните награди по Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020 – 2022 г.

Една от тях, а именно в категория „Общински инвеститор“ в малка община, бе присъдена за инвестиция на територията на община Куклен. Почетен плакет и грамота  получи кметът Мария Белчева, като признание за усилията на общинското ръководство да създава благоприятна среда за привличането на инвеститори и откриването на нови работни места на територията на общината.

„Благодаря, че уважихте нашата номинация и получаваме наградата за нови инвестиции. Инвестициите са важни за всяка община, още повече за малките общини като нас. За нас това е радост, защото инвестициите задържат хората ни по родните им места. Когато пък инвеститорът е от световноизвестна компания, ползите са още по-големи. Когато общината и бизнесът станат партньори и приятели - тогава климатът е най-ползотворен за развитие", каза Мария Белчева по време на церемонията.

Наградата е и за дружеството- инвеститор като признание за вложените близо 5 милиона и половина  лева за реализиране на инвестиционно намерение за построяване на пpeдпpиятиe зa производство на части за гepмaнcĸия пpoизвoдитeл нa лyĸcoзни aвтoмoбили Меrсеdеѕ-Веnz, с което осигурява 241 работни места. За инвecтициятa ĸoмпaниятa е пoлyчила cepтифиĸaт зa инвecтитop "Kлac A" нa Mиниcтepcтвo нa иĸoнoмиĸaтa.

Наградата „Общински инвеститор” се присъжда на физическо или юридическо лице, извършило значими инвестиции в български общини през годината, отговарящо на няколко критерия, сред които вложена инвестиция, разкрити работни места, реализирани подобрения на местна публична инфраструктура, както и предоставена подкрепа за конкретни дейности на общините.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина