Община Куклен към хората: Стойте си вкъщи и ползвайте електронната система

Автор: Plovdiv Now 12214
Община Куклен към хората: Стойте си вкъщи и ползвайте електронната система

В условията на продължаващото извънредно положение в България и ограничителните мерки срещу коронавируса Община Куклен напомня на жителите за възможностите, които предоставя Системата за сигурно електронно връчване /е-връчване/.

Чрез нея може да се води кореспонденция по електронен път, без необходимост от физическо присъствие в деловодството на администрацията.

Държавна агенция „Електронно управление” поддържа и администрира Системата за сигурно електронно връчване и активно информира всички потребители чрез портала: www.egov.bg.

Важно е да се знае, че използването на системата изисква регистрация и наличието на валиден електронен подпис или ПИК на НОИ.
За целта в условията на обявеното извънредно положение е постигната договореност за издаване на едномесечен безплатен електронен подпис от доставчици на удостоверителни услуги, които предоставят онлайн възможност за заявяване на подписа.

Повече информация за издаването на безплатен електронен подпис може да бъде намерена на:
https://egov.bg/…/topi…/be7210e2-457c-4b74-b8cc-f919ecffc9fe

Община Куклен препоръчва на гражданите да си останат вкъщи, като в случай на необходимост да се насочат към ползването на Системата за сигурно електронно връчване, като ги уверява, че дистанционно ще получат цялото необходимо съдействие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина