Община Куклен и Сдружение “Устремени“ възстановиха пешеходен туристически маршрут

Автор: Plovdiv Now 12540
Община Куклен и Сдружение “Устремени“ възстановиха пешеходен туристически маршрут
По инициатива на Община Куклен бе възстановен емблематичният за планинарите пешеходен туристически маршрут от Куклен до хижа Руен, която е нефункционираща.
 
Маршрутите по северните склонове на рид Чернатица се характеризират със солидна денивелация и възможности за добро натоварване.
 
Вече е възстановен маршрутът със синя маркировка, който свързва градът и хижата в посока юг и преминава през връх Голямото кале.
Това е втори маршрут, който свързва билото. Той е ориентиран в посока юг-югозапад, като преминава през красивите поляни, популярни като ежегодна арена на утвърдения и национално популярен фестивал "Wake up". Почти "докосвайки" аязмото на манастир Св. св. Козма и Дамян, маршрутът започва да набира височина и излиза на билото на Белочерковския рид на дял Чернатица в малката седловина между върховете Вангелова Чука и Руен.
 
По трасето на този маршрут има жълти марки, но с оглед на правилната методика при избор на маршрут, официалния утвърден цвят от Български туристически съюз е зелен.
 
Община Куклен е невероятна дестинация за пешеходен туризъм и туристическо дружество Сдружение Устремени приветства инициативността на общинското ръководство за полагане на грижи за туристическата инфраструктура. Това е важно за хилядите любители на пешеходния туризъм, които идват от цяла България, за да се насладят на красивите Родопски пътеки в тази част на планината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина