Обновяват екопътеката Куклен - хижа “Руен“

Автор: Plovdiv Now 10621
Обновяват екопътеката Куклен - хижа “Руен“

По инициатива на Община Куклен и Туристическо дружество „Сдружение Устремени“ ще бъде направена нова маркировка по маршрута от град Куклен до хижа „Руен“. В обновяването на екопътеката ще участват ученици от ОУ „Отец Паисий“ –  гр. Куклен, както и доброволци. Уточнява се, че в начинанието биха могли да се включат всички, независимо от тяхната възраст. „Участниците в похода ще освежат надписите по табелите и ще подменят някои от указателните съоръжения.

За целта са изработени съвсем нови такива в жълто-бял цвят. Планината ще разкрие пред доброволците зашеметяващи гледки. Освен че ще свършат полезна работа, ентусиастите ще се насладят на природата и ще се заредят с нови емоции и енергия“, казват от Община Куклен.

Одобреният маршрут е от Куклен, през аязмото по горски път в близост до местността, където се провежда ежегодният фестивал „Събуди се“, до х.“Руен“.

Инициативата по обновяването на маркировката стартира на 10-ти септември в 8:00 ч. от чешмата до старата кариера до ореховите градини. Цялата работа е планирано да отнеме около 7 часа – 5 часа за маркиране и 2 часа за връщане. Разбира се, предвидено е и време за обяд и почивка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина