Немци садиха японски кленове край Куклен

Автор: Plovdiv Now 12787
Немци садиха японски кленове край Куклен

Десет екзотични японски клена от сорта “Crimson king“ засадиха в Куклен. Дръвчетата ще красят входа на общинския център откъм село Брестник, а идеята за облагородяване на района бе на немско-българска компания, която се намира територията на града и бе осъществена със съдействието на общината.

Дървото е живот, красота и надежда – това бе посланието на съвместната екоинициатива.

Компанията засажда всяка година нови дървета на различни терени. Това е част от корпоративната социална отговорност на организацията, с цел облагородяване на околната среда и подобряване стандарта на живот на местните жители.

Неизменна част от екипа по залесяването  беше и кметът на община Куклен  Мария Белчева, която прие позитивно  инициативата на компанията и гостоприемно покани участниците на събеседване.

От фирмата заявиха, че ще продължават своята дейност, насочена към опазване и облагородяване на околната среда,  като бъдещите инициативи за град Куклен ще бъдат планирани, тъй като ясно личат позитивна нагласа и отдаденост на кметската управа към социалните и екологичните активности на организацията.

 "Инициативата е  пример за взаимност и приемане, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро",  коментира екоакцията кметът на Куклен Мария Белчева.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина