Нелегални мигранти хванати и край Куклен

Автор: Plovdiv Now 24814
Нелегални мигранти хванати и край Куклен

Нелегални мигранти са хванати и край Куклен. Това е станало вчера, 29 март, на паркинг в индустриалната зона на града, в около 18,20 часа.

При отваряне на вратите на ремарке на товарен автомобил са установени двама мъже – чужди граждани. Те са влезли през границата на страната без разрешение и срещу тях е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. Разследването е започнало веднага, извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, приложени са писмени материали.

Шофьорът на товарния автомобил е 49-годишен. Тръгнал е от град Бурса, Турция, и в около 7 часа на 29 март 2021 г. е преминал границата през ГКПП-Капитан Андреево, като единствено е имал престой на паркинг в Одрин за няколко часа.

При пристигането си на паркинга на частно дружество в индустриалната зона на Куклен шофьорът отворил вратите на ремаркето в присъствието на охрана.  След като установили двамата чужди граждани служителите незабавно подали сигнал на тел. 112.

По първоначални данни бежанците са от Сирия и са се качили в камиона в Одрин, за да стигнат до Германия. Действията по разследването продължават. Понастоящем се установява самоличността на двете лица, които са задържани за 24 часа и ще бъдат настанени в миграционен център. 

Припомняме, че днес сутринта на магистрала "Тракия" край Белозем, отново в микробус, бяха заловени други 41 нелегални мигранти. Те са задържани в полицията в Раковски. 40 души са от Афганистан, а само един е от Йордания.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина