„Най-оригинално великденско яйце“ - предизвикателство за децата в Куклен

Автор: Plovdiv Now 8968
„Най-оригинално великденско яйце“ - предизвикателство за децата в Куклен

И тази година в Куклен се организира традиционната  изложба „Най-оригинално великденско яйце“  за малките творци на общината.

Инициативата  има за цел да поощри и утвърди интереса на децата и учениците към изобразителното и приложното изкуство и да съхрани християнските традиции. Да се стимулират тяхната творческа изява, любов към изкуството  и православната вяра. Да се научат на милосърдие, да развият творчески умения при сътворяване на експонатите за изложбата, да съхранят българските традициите и ценностите .

„Не ограничаваме децата по отношение на материалите. Могат да бъдат апликации, рисунка, може да е с бои, моливи възможно най-пъстро и шарено яйце да се получи. Целта е да стимулираме творческите заложби при деца и ученици, да ги възпитаваме в спазване на традиции и обичаи на българските празници.“-уточняват от община Куклен.

Крайният срок за подаване на творенията е 19.04.2022г./вторник/ в стая 205, ет.2 в сградата на Общинска администрация Куклен. Необходимо е творбите да бъдат придружени от три имена и години на детето.

Организаторите уверяват, че награди ще има за всички участници в изложбата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина