Набират кандидати да ползват услугата “Патронажна грижа“ в община Куклен

Автор: Plovdiv Now 10317
Набират кандидати да ползват услугата “Патронажна грижа“ в община Куклен

Община Куклен започва първоначален подбор на кандидати за потребители на социалната услуга „Патронажна грижа+" .

Услугите включват предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора. Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране. Доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция).

От услугата могат да се възпозват хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица над 54 г., други уязвими групи, вкл. лица поставени под карантина във връзка с COVID-19, лица от рисковите групи за заразяване с COVID-19.

Необходими документи за подаване от страна на кандидат-потребителите:

  • Заявление – декларация – по образец
  • Документ за самоличност (за справка); ­
  • Документ за самоличност на законния представител – настойник, попечител (за справка); ­
  • Експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (ако е приложимо) – копие; ­
  • Медицински протокол на ЛКК(ако е приложимо) – копие; ­
  • Други медицински документи – актуална епикриза и др. (копие); ­
  • Удостоверение за настойничество/попечителство (копие); ­
  • Други документи;

Лицата, желаещи да се включат в услугата като потребители, или техни законни представители, подават в Общинска администрация Куклен Заявление-декларация по образец. Заявления-декларации можете да свалите и разпечатате от страницата на община Куклен, или да получите от деловодството.

За нуждите на община Куклен са определени от държавата индикативен брой 18 потребители, като всяко лице може да получава здравно-социални услуги (патронажна грижа) до 2 часа на ден.

Първоначалният прием на документи е до дата 23.03.2021г. включително,  в деловодството на община Куклен, с работно време от 08:00 – 17.00 ч., всеки делничен ден.

След тази дата Комисия от община Куклен ще разгледа постъпилите заявления-декларации и определи потребителите, като реалното изпълнение на услугите по проекта ще се реализира за 12- месечен период от 02.04.2021 – 02.04.2022г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина