На съд за убийство на роднини: 4 трупа оставиха след себе си Мариян и Николай в Куклен и Рогош

Автор: Plovdiv Now 5719
На съд за убийство на роднини: 4 трупа оставиха след себе си Мариян и Николай в Куклен и Рогош

Автор: Георги Тошев

Общо 4 трупа и всичките на роднини – това оставиха след себе си 49-годишният Мариян Паскалев и 40-годишният Николай Христов. Паскалев уби братовчед си Ламбри Лятев в края на 2022 година в Куклен, а Христов разстреля чичо си Енчо и двама братовчеди - Стефан на 45 години и Веско на 50 години. Тройното убийство е от август 2022 г. в Рогош, пише trafficnews.bg.

Друго общо между убийците е, че и двамата ще се изправят тази седмица пред Темида. Двете дела ще се гледат едно след друго в четвъртък в Пловдивския окръжен съд, а съдбата им ще се определи и от един и същ съдия – Теофана Спасова.

И двете дела вече бяха връщани на няколко пъти по различни причини и се очаква на 22 август вече процесите да прескочат фазата на разпоредителните заседания. И докато Мариян е готов да признае за убийството на братовчед си, то Николай твърди, че е действал при самозащита.

Предвид това, че и двамата са с обвинения за убийства по особено жесток начин, могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Кратка хронология на двете убийства:

Убийството в Рогош:

Между Николай и роднините често възниквали спорове. Те обитавали една незаконна постройка с различни входни врати. Именно къщата и узаконяването й са били ябълката на раздора между родата.

Жестокият разстрел се случи на  6 август 2022 г. Николай Христов се прибирал от работа, когато на вратата, пред дома му заварил наредени с метални пръчки, чичо му Енчо и двамата му братовчеди. Между тях възникнал скандал за имот, който станал сериозен. Николай взел пушката, която притежавал и разстрелял роднините си. Когато паднали на земята, убиецът заредил отново оръжието и стрелял още веднъж по тях. Версията на Николай Христов е, че се е опитал да защити себе си и дъщеря си, като е бил под афект, заради тормоза, който е търпял години наред от тримата убити мъже. 

Убийството в Куклен:

Инцидента стана на 29 декември 2022 г. Мариян Паскалев и Ламбри Лятев  били роднини и живеели в съседни къщи в Куклен. Често си гостували и употребявали алкохол, като понякога се карали за дребни неща, както се случило и в деня преди убийството - 28 декември 2022 г.

Подсъдим за престъплението е 49-годишният Мариян, който умишлено е умъртвил 55-годишния си братовчед Ламбри. Обвинение срещу по-младия мъж е за извършено убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Преди фаталната развръзка Мариян обвинил жертвата, че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му. На следващия ден около 20:00 ч., след като се прибрал и пил алкохол, Мариян решил да потърси обяснение от братовчед си заради ракията. Отишъл в къщата му, където между двамата възникнал скандал. Мариян Паскалев започнал да го удря и рита по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие. След това го изоставил в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължили да пие.  По-късно роднина на Ламбри Лятев подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта му.

Според обвинителния акт Паскалев е нанесъл множество силни удари с юмруци и крака по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна травма, коремна травма и гръдна травма със счупване на множество ребра. Вследствие на тях 55-годишният Ламбри Лятев е загинал.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина