Мариян, обвинен в убийството на братовчед си в Куклен, не признава вина

Автор: Ива Модова 2565
Мариян, обвинен в убийството на братовчед си в Куклен, не признава вина

Мариян Паскалев, обвинен в убийството на братовчед си Ламбри Лятев в края на 2022 година в Куклен, отново застана пред съда. Той е привлечен към наказателна отговорност за посегателството, което според прокуратурата е извършено по  особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Както TrafficNews съобщи, двамата мъже били роднини и живеели в съседни къщи в Куклен. Често си гостували и употребявали алкохол, като понякога се карали за дребни неща, както се случило и в деня преди убийството - 28 декември 2022 г. Преди фаталната развръзка Паскалев обвинил жертвата, че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му. На следващия ден около 20:00 ч., след като се прибрал и пил алкохол, Паскалев решил да потърси обяснение от Лятев заради ракията.

Отишъл в къщата му, където между двамата възникнал скандал. Паскалев започнал да му го удря и рита по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие. След това го изоставил в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължили да пие. По-късно роднина на Ламбри подал сигнал на тел. 112.

Пристигналите на място лекари констатирали смъртта му.

Днес Паскалев отново бе изправен пред съда. По време на разпоредителното заседание в залата бе и един от синовете на убития Ламбри – Димитър Ятев. Последният бе депозирал молба да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец. 22-годишният мъж е предявил иска за 100 хиляди лева неимуществени вреди и 3000 лева имуществени за направените разходи по погребение, помени и надгробен камък.

Пред магистратите Мариян Паскалев, чрез защитниците си в лицето на Георги Кутрянски и Красимир Елдъров, отказа да признае вина по така повдигнатото му обвинение. Адвокатите обаче поискаха делото да се гледа по реда на особените правила, а именно съкратено следствие с разпит на определен кръг свидетели и вещи лица.

Един от най-близките приятели на Димитър Ятев също ще бъде разпитан . Младежът ще бъде доведен от затвора, където е в момента. Той ще внесе яснота по делото относно страданията и болката, които е изпитал Димитър след загубата на баща си.

Така, след уважение на всички искания на страните, Окръжен съд насрочи делото за края на октомври.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина