Мария Белчева: В Куклен е спокойно и под контрол, Общинският кризисен щаб е в 24 часова готовност

Автор: Plovdiv Now 10780
Мария Белчева: В Куклен е спокойно и под контрол, Общинският кризисен щаб е в 24 часова готовност

„Общинският кризисен щаб е в  готовност 24 часа в денонощието при нужда. В постоянен контакт сме с Областния кризисен щаб и с новосъздадения Мобилизационен щаб на ОД на  МВР -Пловдив.“- съобщи кметът на Община Куклен Мария Белчева. Тя  подчерта, че до всички обекти се свеждат заповедите на министъра и на областния кризисен щаб, както и инструкциите от РЗИ срещу подпис. Всички заповеди се публикуват на сайта на общината и на страницата в социалните мрежи.

„При проверките установяваме, че разпоредбите се спазват стриктно. В търговските обекти има пропускателни режими, а клиентите са на повече от 1,5 метра разстояние, както е по заповед. Служителите са с маски и ръкавици, има поставени диспенсери с дезинфектант. Гражданите на община Куклен показват високо ниво на гражданска отговорност и солидарност, за което им благодаря.“- обобщи ситуацията в община Куклен кметът Белчева.

Апелът на Мария Белчева е  гражданите  да ограничат излизането от дома си, освен ако не е крайно наложително- да посетят магазин или аптека. Ако това им се наложи да  използват предпазни средства- маска и ръкавици.
 „В интерес на опазване здравето на нашите родители и деца е  при възможност да останат да работят дистанционно от вкъщи. Да се ограничат контактите. Знам, че е трудно да задържим по-големите децата в къщи, но е необходимо и те да разберат сериозността на ситуацията.“- призова Белчева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина