Мария Белчева, кмет на Куклен: Да почетем онези българи, които превърнаха в реалност народните въжделения

Автор: Plovdiv Now 21762
Мария Белчева, кмет на Куклен: Да почетем онези българи, които превърнаха в реалност народните въжделения

Кметът на Куклен поздрави съгражданите си и всички българи по повод днешната 135-та годишнина от Съединението. Ето какво написа г-жа Мария Блечева:

Честит празник!

Съединението на Княжество България с Източна Румелия!
На 6 септември 1885 година, българите от двете страни на Стара планина поемат съдбата си в свои ръце, за да извършат първото в новата ни история национално обединение. Присъединяването на Източна Румелия към Княжество България е акт с изключително съдбовно значение. Полагат се основите за развитието на България като суверенна и независима държава.

Днес, 135 години по-късно, празнуваме 6 септември като символ на националното единство. Отдавайки почит на героите на нашата история, нека помним, че ролята на пазители на българщината е за всеки един от нас. Именно от нас зависи какво ще предадем на бъдещото поколение. С нашите действия ние определяме каква история ще учат те. Нека бъдем достойни последователи на предците си, да поддържаме силата на българския дух, проправил пътя на България към национална независимост и равнопоставеност в тогавашна и днешна Европа.

В деня на Съединението нека отдадем почит към онези българи, които преди 135 години с присъединяването на Източна Румелия към Княжество България превърнаха в реалност народните въжделения за териториална и държавна цялост на Отечеството ни и проправиха пътя му към национална независимост. За да я има България и след нас, за да бъде достоен и равноправен член на семейството на Европа.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Мария Белчева
Кмет на община Куклен

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина