Малки коледарчета гостуваха в Община Куклен

Автор: Plovdiv Now 10127
Малки коледарчета гостуваха в Община Куклен
Очарователни, усмихнати и облечени в красиви народни носии, напук на студеното зимно време момичетата и момчетата на детска градина"Приятели", заедно със своите учителки бяха първите коледари в Община Куклен. Добрите момци и момички коледари гостуваха в Общината, за да поздравят кмета Мария Белчева и внесоха коледна атмосфера в администрацията. Като истински коледари, облечени в носии, с геги в ръка и калпаци на главите децата огласиха със звънкия си смях и песни цялата сграда. Те донесоха празнично настроение и с много ентусиазъм и старание изпълниха стихчета, песни и танци, свързани с народния обичай коледуване.
 
За да получат благослов от коледарчетата бяха и председателят на Общинския съвет Елена Филева, зам.кметовете Христо Божинов и Гюлен Гоганов.
 
Кметът на Куклен Мария Белчева благодари на малчуганите за радостните емоции, които създадоха за служителите на администрацията и им пожела да са здрави и весели.
 
На изпроводяк като добри стопани кметът Мария Белчева и председателят на местния парламент Елена Филева даруваха малките коледари с куп лакомства. Двете дами им пожелаха да получат много подаръци, да бъдат здрави и да се радват на весела ваканция.
 
По-рано през деня се състоя традиционния коледен базар организиран от учениците от СУ“Отец Паисий“ в Куклен. Коледни картички, сувенири, играчки и много вкусни изкушения изпълниха фоайето на учебното заведение. Базарът е с благотворителна цел и тази година средствата събрани от него ще бъдат предоставени на бивши и настоящи възпитаници на училището, които имат здравословни проблеми и се нуждаят от средства за лечение.
 
Източник: Община Куклен
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина