Куклен поднесе признателност и почит към паметта на Левски

Автор: Plovdiv Now 10944
Куклен поднесе признателност и почит към паметта на Левски

С признателност и почит към паметта на Васил Левски, днес община Куклен отбеляза 149 години от обесването на Апостола на Свободата.  

На поклонението с минута мълчание ще бъде почетена паметта на Дякона. В знак на признателност пред геройството и силния дух на Апостола, венци и цветя поднесоха Мария Белчева – кмет на Община Куклен и нейния заместник Христо Божинов, зам.председателят на ОбС – Куклен Махмуд Алиев, ученици и деца, признателни граждани.

„За всички нас Левски си остава най-вече Апостол и лично за мен той е светията, който се моли и пази България. Каквито и думи да кажем за него, ще бъдат недостатъчни и ней-вероятно недостойни от нашите уста. Единственото, за което ние българите можем да се помолим е ние българите да носим в себе си част от вярата, надеждата и любовта, които той е имал към България, и заради които е направил тази саможертва.“- заяви кметът на Куклен Мария Белчева.

Тя се обърна към децата никога да не забравят този ангел и бъдат достойни наследници на това, което той е оставил за нас- да бъдем свободни, да обичаме и да се грижим за нашата Родина.

В програмата посветена на 149-та годишнина от обесването на Апостола взеха участие ученици от СУ „Отец Паисий“ – град Куклен със стихотворения посветени на Апостола и с изпълнения на фанфарния оркестър при училището. Децата от ДГ“Приятели“ и вокална школа “Музичко” представиха авторската песен по музика на ръководителя на школата Валентина Трендафилова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина