Куклен отбелязва европейските дни на наследството

Автор: Plovdiv Now 5113
Куклен отбелязва европейските дни на наследството

Куклен ще се включи с поредица от събития в Европейските дни на наследството. Инициативата е съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия, а тазгодишното издание е под надслов „Европа, общо наследство”. България ще отбележи Европейските дни на наследството с над 300 събития  в цялата страна през целия месец септември. Сред проявите, организирани от общините, са  фестивали на открито, празници на градовете, концерти, изложби, конкурси, обществени дискусии, образователни и интерактивни игри за деца и различни дурги инициативи за всички възрасти. 

Множество музеи, галерии, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на месец септември при спазване на противоепидемиологичните мерки във връзка с пандемията от Covid-19. 

Тазгодишното издание на европейската инициатива е посветено на връзката между наследството и образованието. Целта е милионите граждани на континента да се докоснат до културното наследство на всяка страна и да споделят общата загриженост за неговото опазване. 

ПРОГРАМА НА ФОРУМА

19 септември

Посещение на читалище "Пробуда-1923 г." в село Яворово. Посетителите ще могат да видят: постоянната изложба в читателския салон от героите на Николай Хайтов и карикатурите на Борис Димовски; етнографска сбирка "Дом, семейство, бит на Яворово".

19 септември

Посещение в църквата "Св. Богородица" в село Яворово. Посетителите ще могат да разгледат църквата "Св. Богородица" и да чуят историята на църквата и различни предания, разказани от домакините.

19 септември

Посещение на музейна сбирка. Запознаване с бита и живота на село Гълъбово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина