Снегът отново свари Община Куклен неподготвена, районът е скован от сняг и поледици СНИМКИ

Автор: Деница Лещева 9716
Снегът отново свари Община Куклен неподготвена, районът е скован от сняг и поледици СНИМКИ

Въпреки че Община Куклен се похвали с пълна мобилизация и готовност да посрещне зимата, снегът отново изненада администрацията. Метеоролозите от дни предупреждават за обилни снеговалежи, но в крайна сметка пътните платна в общината останаха необработени.

Изминалата нощ е била тежка за пътуващите до хижа Здравец и местността "Копривките". Бяла пелерина е покрила района от близо месец, но в последното денонощие, когато цялата област се готвеше да посрещне снега, нито един снегорин не е бил забелязан в района. Резултатът е очевиден - труднопроходими пътища, които очевидно не са били обработени за дългоочакваните снеговалежи.

За поклонниците е било почти невъзможно да се придвижат и до манастира "Свети Врач" през вчерашния ден. Читатели на Plovdivnow.bg изказаха възмущението си от състоянието на пътя, който не е бил нито почистен, нито опесъчен.

Тази сутрин жителите на града са получили поредната неприятна изненада - единствено централната улица била "опесъчена". Както се вижда от снимките обаче, улицата е скована от поледица, въпреки обработката. Замръзнала е цялата пътна мрежа в града, а местните едва успяват да се придвижат безаварийно до работните си места.

Машините, които трябвало да разпръскват пясък през цялата нощ, се появили едва към 8:30 часа - часове след като гражданите били потеглили към работните си места.

Припомняме, че Община Куклен е рекордьор по отношение на цената на снегопочистването за обработен километър. През изминалите години тя е заплатила над 300 000 лв. по два 3-годишни договора за снегопочистване. В действителност снегопочистване не е имало, тъй като пътната обстановка по нищо не се различавала от тазсутрешната, споделят още граждани.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина