Куклен на 20-годишния си юбилей - концерти, конкурси, крос, заря и кино на огромен екран

Автор: Plovdiv Now 20710
Куклен на 20-годишния си юбилей - концерти, конкурси, крос, заря и кино на огромен екран

С богата програма от събития Куклен ще отбележи 20 години от обявяването на града за общински център. Концерти, конкурси, кино под звездите, заря, крос са част от поредицата проявите.

Стартът на празничния маратон от събития вече е даден с обявяването на конкурса “Куклен през моите очи“ за есе, рисунка или снимка. Организаторите символично са определили три категории без ограничение във възрастта на участниците. Крайният срок за получаване на творбите е до 13 август 2021 г., а най-добрите произведения ще бъдат селектирани в специално  книжно издание,  финансирано от община Куклен.

Как е изглеждал Куклен през годините е другата инициатива на общината. Събраните стари семейни снимки от жителите на града и прилежащите му населени места ще бъдат показани в изложба през септември.

На 1 и 2 юли централният площад в планинското градче ще събере жителите и гостите си на кино под звездите. На огромен с размерите си екран 17:14 метра, в две поредни вечери, зрителите ще имат възможност да гледат хитови заглавия от българското и световното филмово изкуство. Най-новата българска лента „Жигули“ и едноименния документален филм за живота на световната легенда „Ятаган“  са изборът на организаторите. Те са подготвили изненада и за най-малките фенове на седмото изкуство с анимацията “Великото пътешествие“, който ще се прожектира в зрителната зала на читалището.

Кулминацията на тържествата по повод 20-годишнината на община Куклен ще бъде на 3 юли.

Денят ще стартира с крос под надслов „20 километра за 20 години Община Куклен”. 

Участниците в състезанието ще минат по предварително начертан маршрут- База КЦМ Копривки - х. Здравец - Чернатица - Бяла черква - Студенец - х. Здравец - База КЦМ Копривки.

Екземпляр от последното издание на „Диви разкази“ на Хайтов ще получи всеки участник в кроса от Община Куклен.

Вечерта Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай ще отслужи тържествен благослов за здраве, а ген. Явор Матеев ще приеме строя на представителните роти от 68-а бригада специални сили по повод празника на тържествената проверка-заря. Виртуозите от оркестър “Приятели“ ще огласят празнуващото градче до късно вечерта с фолклорните си изпълнения.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина