Кметът на Куклен вървя 7 км. пеша с кауза, заедно с канадеца Крейг Кохон

Автор: Plovdiv Now 11894
Кметът на Куклен вървя 7 км. пеша с кауза, заедно с канадеца Крейг Кохон

Кметът на Куклен Мария Белчева вървя 7 км. пеша за намаляване на  вредните емисии в атмосферата. Белчева извървя разстоянието заедно с канадеца Крейг Кохон, като така  се включи в кампанията „Walk it  back”, чиято цел е намаляване на въглеродните емисии  за премахването  на въглеродния диоксид от атмосферата.

„Преживях изключително вдъхновяваща среща с Крейг Кохон. Осъзнатостта му и проектите за опазване на Земята вдъхват надежда и увереност, че всяка малка стъпка в тази посока предоставя по-добро утре за всеки от нас. Сърдечно благодаря за възможността да се включа в похода за опазване на природата @walkitback!“- написа Мария Белчева в профила си  в социалните мрежи.

„Денят ни беше изпълнен със запомнящи се срещи с местните жители. Имах привилегията сутринта да се разходя с кукленския кмет Мария Белчева, да споделим смях и истории с българските баби и да прекараме нощта пред очарователния Араповски манастир.“- бе коментарът на Кохон  за  денят прекаран в Куклен и околността.

Бившият мениджър на Coca-Cola и бизнесмен Крейг Кохон ще извърви пеш 4000 км от Лондон до Истанбул в рамките на кампанията „Walk it back“.  Маршрутът включва Обединеното кралство, Белгия, Германия, Полша, Чехия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, България, Гърция и Турция. Крейг и кампанията пресякоха границата между Сърбия и България на 7 май на пункт Калотина и пристигнаха в София на 9 май – заедно с мобилна изложба, направена в рециклирани контейнери, която показва 
различни решения за премахване на въглероден диоксид.

Крейг Кохон е канадец, чиито корени са в Източна Европа, който преминава през България в продължение на 13 дни. Тръгнал е от Лондон и върви към Истанбул, за да въвлича мислите на хората по пътя си в това как да се намали отделянето на вредни емисии в атмосферата. Самият той вече е изминал над 3 хил. километра от началото на пътя, за да изплати част от дълга си – всичките емисии, които е произвел с множеството си полети и живот в десетки държави.

 
 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина