Кметът на Куклен почете Пловдивския митрополит Николай

Автор: Plovdiv Now 12407
Кметът на Куклен почете Пловдивския митрополит Николай

Кметът на община Куклен Мария Белчева бе сред почетните лица по случай отбелязването на 15 години от интронизирането на Пловдивския митрополит Николай. По повода бе отслужена литургия в манастира „Св. Св. Кирик и Юлита”, на която присъстваха висши духовници от цялата страна, кметът Здравко Димитров, областният управител Йордан Иванов, ген. Явор Матеев, народни представители. В обителта бяха и посланиците на Русия, Гърция и Сърбия- Елеонора Митрофанова, Димитриос Хронопулос и Желко Йович.

„Истинската битка на църквата е всъщност битката за душите на хората. Тази битка не само не сме спечелили, а дори изобщо още не сме я започнали. Душите, особено на младото поколение, са отклонени от тъмни пътища. Това е и наша вина. Поради което връщането им на пътя на светлината е наша отговорност. Ако изминалите 15 години посветихме на укрепването на църквата, то следващите ще посветим на интензивна грижа за душите на хората”, каза в част от обръщението си Николай Пловдивски.

Кметът Белчева връчи поздравителен адрес на Негово Високопреосвещенство, в който изразява почитта и уважението си към него и делата му.

„Ваше Високопреосвещенство,

Моля да приемете от мое име и от името на жителите на община Куклен нашите сърдечни поздравления по случай 15 години от Вашето интронизиране за Пловдивски митрополит!

Петнадесет години достойно и благодатно служение. Петнадесет години на добър и светъл пример за всеки един православен християнин и българин. В днешния ден на св. Литургия ние се помолихме на Бога, като Му благодарихме за този дар, който ни изпрати – за този ревностен и смирен първосветител на Пловдивската Света Митрополия.

Преди петнадесет години Вие заехте достойно своя висок църковен пост. С усърдие и всеотдайна Христова любов към ближния поехте кръста да служите не само на светата ни Църква, но и на всички нейни чеда, които всеки път с трепет се вслушват във Вашите благи слова. Затова днес празникът, който отбелязваме, е не само Ваш личен, но и на всички православни братя и сестри от Вашия църковен окръг.

Владико светий, приемете дълбоката ми благодарност за безкрайните Ви добри дела, с които ни дарявате и ни правите по-благородни и по-силни духом.

Приемете нашите най-искрени пожелания за здраве, дълголетие и успехи! Вашата дейност, сили и енергия, вяра и пример оставят дълбока и значима следа в обществения живот както в нашата митрополия, така и в цялата страна.

Във Ваше лице ние виждаме истински духовен водач, който с достойнство и мъдрост  работи за утвърждаване на взаимното уважение и единението на българските граждани, защото в днешния ден повече от всякога се нуждаем от солидарност и толерантност.

Отправяме молитви към Бога за Ваше Високопреосвещенство и просим за Вас добро здраве, неизчерпаеми духовни и физически сили, много и благословени години служение!“- се казва в адреса.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина