Кметът на Куклен: За нашия народ училището и знанието са нещо свято“

Автор: Plovdiv Now 9196
Кметът на Куклен: За нашия народ училището и знанието са нещо свято“

С много радостно настроение, песни и стихове, с химна на Република България децата на Община Куклен посрещнаха началото на новата учебна 2022/2023 година. Училищният двор бе огласен от приветствия и благопожелания, където учители, ученици и родители заедно откриха учебната година. Програмата започна с изпълнение на химна и посрещане на знамето на училището.
В приветствието си към събралото се множество кметът Белчева подчерта, че 15 септември е дата, на която празнува цяла България, защото за нашия народ училището и знанието са нещо свято. Тя връчи поздравителен адрес на ръководството на училището, в който се казва:

Уважаема госпожо Андонова,
Уважаеми учители и ученици,

Днес е 15 септември - Първият учебен ден! С много вълнение и радост посрещаме тази дата. Празнува цяла България!
За нашия народ училището и знанието са нещо свято! Днес, когато живеем във време на разколебани ценности и традиции, мисията на българското училище и българските учители е още по-важна.
Като кмет на Община Куклен съм изключително горда, че в нашето училище и сега живее гордият възрожденски дух и желанието за напредък и обновление, завещани от достойните ни предци.

Уважаеми учители, вашият професионализъм, благородство и всеотдайност дава на бъдещото поколение увереност и сила, с които да върви напред. Не спирайте да се раздавате и нека в отплата винаги се радвате на обичта, доверието и уважението на своите възпитаници!

Скъпи ученици, пожелавам ви вълнуваща и незабравима учебна година, бъдете активни и любопитни за новото, мечтайте и следвайте смело мечтите си, утрешният ден ви принадлежи!
На най-развълнуваните в днешния ден – първокласниците, желая  щастливо пътуване в света на буквите и числата, много нови приятелства и забавления в училище!
Спорна и успешна нова учебна година за всички: малки и големи ученици, учители и родители!
НА ДОБЪР ЧАС!

Тържественият ден в Куклен продължи с откриването на новата учебна година в детска градина "Приятели", а децата бяха посрещнати от приказните герои от обновената фасада на детското заведение.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина