Кандидатът за кмет на Куклен Мария Белчева присъства на откриването на фабриката за автомобилни светлини край Куклен

Автор: Plovdiv Now 9586
Кандидатът за кмет на Куклен Мария Белчева присъства на откриването на фабриката за автомобилни светлини край Куклен

Кандидатът за кмет на Куклен Мария Белчева бе сред официалните гости на откриване на фабриката за производство на светлини за водещи автомобилни производители край Куклен. На церемонията присъстваха министър – председателят на Република България Бойко Борисов, заместник-министър председателят Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, посланикът на Турция у нас д-р Хасан Урусой

Министър – председателят на Република България благодари в изказването си на „българските работници, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива големи инвеститори и днес бе открит поредният голям завод. Индустриалните зони в България се запълват изключително бързо, коментира още Борисов.“

Тази инвестиция е сред най-големите на територията на община Куклен. С разкриване и на втория завод на компанията ще бъдат осигурени над 400 нови работни места. Сътрудничеството ни с правителството на Република България, Тракия икономическа зона и големите компании, които идват да инвестират на наша територия, позволи да се привлекат средства за изграждане на цялостна инфраструктура в индустриалната зона „Капсида“. Провеждаме редовни разговори и срещи за обособяване и на Център за професионална квалификация и обучение в гр. Куклен. По този начин ще може да се осигури висока заетост и то във водещи световни компании за жителите на Куклен,“  заяви при откриването Мария Белчева. 

Президентът на компанията също поздрави в своята реч община Куклен и кмета Мария Белчева за добрата работа и помощта при стартиране на дейността на компанията на територията на общината. 

Фабриката е разположена на 23 дка в индустриална зона „Капсида“ на територията на община Куклен. Целият парцел, върху който се очаква до 2024 да бъде построен и втори завод е с площ от 92 000 кв. м. Компанията до момента има 7 завода в Турция, Китай, Германия и Словения. Те произвеждат компоненти за автомобилни марки от ранга на Мерцедес, Ауди, БМВ, Рено, Тойота, Фолксваген и Форд.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина