Информационна среща в Куклен обсъжда проблемите и правата на децата в риск

Автор: Plovdiv Now 3170
Информационна среща в Куклен обсъжда проблемите и правата на децата в риск

Информационно събитие, посветено на децата в риск, ще се проведе в Куклен. Инициативата е на Фондация "За Нашите деца" с партньорството на общинската администрация и ще премине под формата на среща между институциите, бизнеса и семействата. Ще се проведе на 21 ноември от 15,00 часа в сградата на Община Куклен, ул.“Александър Стамболийски“ № 43.

Събитието е по проект „Инициатива за развитие и социално включване – за нашите деца“ на фондация „За Нашите Деца“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, процедура „Социално включване в общността“.

Фондация „За Нашите Деца“ от 27 години защитава правата на децата в България и работи в партньорство с общностите, местната и изпълнителната власт за осигуряване на сигурна семейна среда и условия за нормално развитие на малчуганите в ранна възраст.

От месец септември 2019 г. екипът стартира изпълнението на проект „Инициатива за развитие и социално включване – за нашите деца“, чрез който ще бъдат разнищени най-значимите проблеми в социалната сфера на територията на 8 общини от област Пловдив.

Основната цел на проекта е да се подобри системата от услуги за активно социално включване на деца в риск и техните семейства, чрез развиване на интегрирани и координирани междусекторни услуги на територията на общините: Пловдив, Марица, Садово, Куклен, Родопи, Перущица, Стамболийски и гр. Асеновград.

Източник: Община Куклен.

Снимка: фейсбук

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина