Художници-преподаватели изпращат лятото с голяма обща изложба в Перущица

Автор: Plovdiv Now 6678
Художници-преподаватели изпращат лятото с голяма обща изложба в Перущица

Обща изложба под мотото „Лято 2019” ще покажат в Перущица преподавателите-художници от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов”.

Откриването е на 11 октомври от 17:30 часа в галерията на Дановото училище към Историческия музей в града. Експозицията включва над 30 произведения в различни стилове, жанрове и видове изобразително изкуство. Ангел Китипов, Ваня Годжелова, Диана Папазова, Зорница Касапян, Петър Чучулигов и Полина Тодорова – Станчева ще участват с живописни платна, създадени през лятната ваканция. Светлозар Чавдаров ще представи акварелни пейзажи.

Антония Фингарова, Димитър Келбечев, Михайл Маламски и Христо Жеков ще изненадат публиката с най-новите си графични произведения. Атанас Камешев, Борис Богданов и Костадин Отонов ще покажат фотографии, запечатали любопитни моменти от лятото. Кристина Кутлова е приготвила две цветни рисунки с морски детайли, а Георги Узунов се включва с две скулптурни произведения.

Всички преподаватели по специални предмети в НХГ „Цанко Лавренов” са утвърдени автори с богати творчески биографии и активна художествена дейност. Изложба „Лято 2019” е вдъхновена от желанието на учителите да покажат на своите ученици и обществеността, че индивидуалните творчески търсения могат да бъдат обединени в силна и качествена изложба.

Източник: Исторически музей - Перущица

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина