Художник преобрази фасадите на детската градина и училището в Куклен

Автор: Plovdiv Now 16169
Художник преобрази фасадите на детската градина и училището в Куклен
Ангел Каравланов - художник и скулптор, преобрази още една фасада на детска градина и училище.Този път с красиви графити се сдоби детската градина „Приятели“ и СУ ”Отец Паисий“ в Куклен
 
На стените на детското заведение се появиха приказни и анимационни герои, които ще радват малките обитатели. На фасадата на училището пък грейна лика на патрона му Паисий Хилендарски. Предстои творецът да оживи още образи от българската история.
 
Пловдивчанинът Ангел Каравланов завършва НХГ "Цанко Лавренов“, а по-късно Национална художествена академия със специалност скулптура при ръководител проф. Емил Попов. Посвещава повече от 15 години от живота си на професионално занимание с изкуство.
 
През това време е направил множество паметници, скулптури, монументи − чешмата на Света Петка, бюста на Иван Вазов в едноименната библиотека, бюста на Стою Шишков са само малка част от работата му. Рисува и в родопските села, реставрира параклиси и храмове напълно доброволно.
 
Най-голямата мотивация на Каравланов е усмивките и искрата в очите на децата, когато видят творенията му.
„Хората твърдят, че промяната към по-добро е невъзможно начинание, но всъщност за нея се изисква само да поставиш началото. И без друго ежедневието ни е напрегнато от ситуацията покрай вируса. А децата се нуждаят от страшно малко − малко внимание и малко правилно отношение. Те с удоволствие отиват на училище и обичат това място, защо то да не излъчва една приятна атмосфера.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина