Пътят между Копривките и Бяла черква е новото място, където пловдивските дрифтъри пробват възможностите на автомобилите си.

"Започнаха да се правят гонки, дрифтове, вече има няколко ударени коли" твърди очевидец. Според него, снощи в местността е имало около 20 – 30 автомобила.

„Въртяха гуми, занасяха, блъскаха се един друг. По-опасното беше, че дрифтираха на главния път, по завоите. От горе, от долу коли. Това е много опасно и за тях и за нас”, споделя Иван, който е жител в района.

По думите му повече от 2 часа коли са се пързаляли по снега и леда. Нещо повече – по пътя за Пловдив е имало и няколко катастрофи.

„ Не се обаждат на полицията, защото дрифтовете са забранени. Викат си директно пътна помощ. Практиката е и друга. Две катастрофирали коли слизат до Гълъбово или Марково, обаждат се на 112 и казват, че са се ударили на някоя улица. Така си взимат пари от застраховките”, допълва читател на TrafficNews.

Изпълненията на дрифтърите не са останали без публика. Десетки младежи – момичета и момчета, бяха превзели хижа Здравец.

Традиционно снегът и заледяванията, които идват след него, често изкушават дрифтърите да изпробват уменията си във въртенето на гуми. Често обаче подобни изпълнения, както и гонките, водят до тежки последици с фатален изход.