Елена Филева посети школата на ФК „Атлетик“ в Куклен

Автор: Plovdiv Now 2595
Елена Филева посети школата на ФК „Атлетик“ в Куклен
Кандидатът за кмет на Куклен Елена Филева се срещна с футболното ръководство на ФК „Атлетик“, където тренират над 40 деца и младежи от Куклен и Асеновград.
 
Филева разговаря и с малките футболисти, на които подари нови екипи. Децата са картотекирани в четири гарнитури „Футбол 7“, „Футбол 9“ , Деца „А“ и „Юноши младша възраст“. От години децата на Куклен се обучават в школата на ФК „Атлетик“ и представят отбора на областните състезания и груповите фази от шампионата към БФС. С новите анцузи те ще пътуват за регулярните си срещи и ще представят тима като отбор с традиции. 
 
Филева сподели, че развитието на спорта в общината е изключително важно и затова е сред приоритетите в управленската програма на Коалиция ЗС „Александър Стамболийски“. „Днес децата ни все по-малко тренират и играят навън, все по-сериозен става проблемът с множеството случаи на наднормено тегло и липсата на достатъчно физическа активност при най-малките. Именно чрез спорта подрастващите развиват своите двигателни умения и волевите си качества, а отборната игра допринася за формирането на добродетели и дисциплина у децата", допълни тя.
 
Според кандидата за кмет ФК „Атлетик“, както и другите клубове по джудо и баскетбол приобщават младите към спорта и общината трябва да полага необходимите усилия не само да запази тяхното съществуване, но да надгради традициите в различните спортни направления. 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина