Елена Апостолова: По време на нашия мандат всеки лев ще бъде използван в полза на хората от община Куклен

Автор: Plovdiv Now 21491
Елена Апостолова: По време на нашия мандат всеки лев ще бъде използван в полза на хората от община Куклен

Елена Апостолова е икономист. Работи като главен счетоводител в отдел ,,Образование" на Община Куклен. Завършва бакалавърска степен по „Икономика“ в Нов Български университет, а магистърска - по „Счетоводство и анализ“ в Пловдивския университет ,,Паисий Хилендарски“. Кандидат е за общински съветник от Коалиция ЗС „Александър Стамболийски“ на предстоящите местни избори.

Г-жо Апостолова, според вас кои са най-неотложните за решаване въпроси на община Куклен?

Проблемите в Община Куклен са много, но въпросите, които засягат най-голям брой жители и тези, които са свързани с осигуряване на сезонните потребности на гражданите и фирмите, като например подобряване на снегопочистването и комуналните услуги, осигуряване на отопление и други. Безспорно един от най-важните за решаване въпроси на Община Куклен са неасфалтираните или незавършени улуци, което води до висока замърсеност, а от там и до респираторни заболявания, най-вече при децата.

Старите водопроводи влошават водоподаването и качеството на питейната вода.

Достъпът на хората в неравностойно положение до централните градски части и дори до сградата на Община Куклен е ограничен.

Както посочих, друг проблем в зимните месеци е снегопочистването - особено на отдалечените улици, а и малките населени места често се превръщат в труднопроходими участъци при обилен снеговалеж.

И не на последно място - уличното осветление, което дори в централните части на град Куклен е крайно недостатъчно, а по някои крайни улици липсва изцяло.

Община Куклен е разположена сред природата - в планината и в нейното подножие. Има ли тук екологични проблеми и какви?

Най-голямото предимство на Община Куклен, е че е разположена в полите на Родопите, в най-красивата и китна част. На територията на Община Куклен се намира един от най-красивите паркове - „Родопи“. Също така на Община Куклен са върнати 12500 декара гори в парк

Родопи. Много общини биха мечтали да притежават дори 10% подобна територия! За огромно мое, а и на кукленци, съжаление нито парк Родопи, нито горите се ползват рационално. Години наред Община Куклен не е отделила нито лев за подобряване облика на парка.

Екологичните проблеми в Община Куклен също никак не са малко - като се започне с бутафорното сметосъбиране и се стигне до липсата на контрол върху незаконните сметища.

Чест прави на будните кукленци, че поведохме открита борба срещу изграждането на инсенератор на наша територия, който допълнително щеше да замърси и без това увредената ни околна среда.

Понякога обаче сами си докарваме екологични проблеми. Например, при асфалтирането на няколко улици бяха унищожени много здрави дървета. Ако този процес не се контролира, ние ще оголим Куклен и ще се лишим от основния фактор за чистотата на въздуха. Необходимо е да се предприеме кампания за залесяване на свободните и подходящи за това общински пространства.

Друг въпрос, който смятам, че следва да се отнесе към екологичните проблеми са бездомните кучета. Необходими са минимални усилия от служителите на общината съвместно с доброволците в Куклен да приложат мерки за контролиране на популациите чрез улавянето, маркирането и кастрирането на уличните кучета.

Какви са вашите приоритети като кандидат за общински съветник и как виждате ролята си в следващия местен парламент?

Икономическият ми статус и работата ми в Общината в продължение на близо четири години ми дават основание да смятам, че мога да бъда полезна при формирането и приемането на бюджетите на Общината, така че всеки лев да бъде ефективно използван в полза на гражданите. Ще осъществявам контрол при провеждане и възлагане на обществените поръчки в Община Куклен.

Поставила съм си за цел да работя за подобряване условията за труд, отдих и спорт на младежта и подрастващите чрез използване на наличната материална база на Общината - спортната база на Професионална гимназия и базата за спортуване на Основното училище. Освен това ще направя всичко необходимо, за да бъдат изградени открити фитнес и детски площадки в парк "Орханели", градския парк, парк ,,Сбиркови гробища‘‘.

Всичко това ще правя с активното участие на гражданите, без оглед на етническа, верска и политическа същност.

Защо се включихте в листата на Коалиция ЗС „Александър Стамболийски“?

Като общински председател на ПП АБВ се запознах с предизборната платформа на Елена Филева. Съвместно с регионалните лидери единодушно решихме да подкрепим кандидатурата й за кмет и да се включа в листата за общински съветници.

Как си представяте община Куклен през 2023 г.?

Ако гражданите на община Куклен гласуват с бюлетина 67 за кмет и 67 с преференция 103 за общински съветник през 2023 г., когато са следващите общински избори, Куклен ще бъде едно привлекателно място за труд, инвестиции, образование, спорт, отдих и култура, с по-висок жизнен и икономически стандарт.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина