Един от ромите, вилнели в Куклен, заплашвал с убийство полицай

Автор: Ива Модова 6539
Един от ромите, вилнели в Куклен, заплашвал с убийство полицай

Ромите - Румен и Васко Карагьозови и Иисус Атанасов, обвинени за мелето в Куклен, остават окончателно в ареста. По думите на съдия Захова, налице са множество доказателства, които да сочат, че именно трите момчета са съпричастни към деянието.

Представени бяха част от свидетелските показания, от които стана ясно, че един от младите мъже – Иисус Атанасов е заплашвал полицаите с убийство на етническа основа, а братята Карагьозови налагали униформените в главите.

Не на такова мнение обаче бе защитникът на Румен и Васко. Той заяви, че клиентите му са действали в рамките на неизбежната самоотбрана. Не те, а полицаите първи са започнали да удрят.

Адвокат Иванов поиска да бъде допусната бабата на братята, която е била пряк свидетел на инцидента. Тази молба бе депозирана за втори път и за втори път бе неуважена.

„Много е важно да се установи те ли са причината за започване на боя. За да има респект от действията на полицейските служители, те трябва да са правомерни. Има данни, че не е било така. Ако не са били неправомерни, то кой ще оправдае моите клиенти?”, попита Иванов.

Що се отнася до жалбата, подготвена до главния секретар на МВР Ивайло Иванов, той заяви, че най-вероятно вече е подадена, но не и от него.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина