Двама полицаи ранени по време на екшъна в Куклен, петима остават в ареста за 72 часа

Автор: Plovdiv Now 6471
Двама полицаи ранени по време на екшъна в Куклен, петима остават в ареста за 72 часа

Районна прокуратура – Пловдив взе 72 часа мярка спрямо петима души, задържани след мелето в Куклен. Привлечени като обвиняеми са 40-годишна жена за хулиганство с изключителен цинизъм и 22-годишен мъж за хулиганство, за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения и за унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил.

25-годишен мъж е привлечен за хулиганство и унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил, 16-годишно момче за хулиганство и унищожаване на задно обзорно стъкло на патрулен автомобил и 21-годишен мъж за нанасяне на лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения.

В рамките на 72-часовото задържане ща се преценява за внасяне на искане за мярка „задържане под стража” в съда.

Припомняме, че първоначално бяха задържани 7 души, а  полицейското присъствие в Куклен е било засилено през нощта.

Припомняме, че там избухна скандал заради забележка за силна музика, отправена към компания от видимо пияни мъже. Раздразнени, те нахлули в имота на семейство от Пловдив.

Съседи на пострадалото семейство разказаха , че още от сутринта ромите са били пияни. Музиката е била толкова силна, че се е чувала из целия квартал. По обяд пловдивската фамилия, която се събрала при роднини за Великден, помолила съседите на намалят музиката, защото децата спят. Първоначално ромите изпълнили молбата, но не след дълго веселбата продължила доста шумно. Отнякъде се чули и изстрели. Тогава пловдивчаните отново направили забележка на съседите, които скочили на бой.

По случая е образувано досъдебно производство, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков.  Той допълни, че нощта в Куклен е преминала спокойно, но полицейското присъствие ще остане засилено.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина