Децата от кръжока по „Пластика от царевична шума“ в Куклен подредиха изложба

Автор: Plovdiv Now 9843
Децата от кръжока по „Пластика от царевична шума“ в Куклен подредиха изложба

По традиция всяка година в навечерието на Коледа и Нова година децата, които участват в кръжока по „Пластика от царевична шума“, представят свои творби. Тяхното творчество от шума и естествени материали е очаровало всеки път със своята оригиналност.

Признание за изкуството си младите творци получават и от Италия, където ежегодно участват в Международния детски фестивал в град Берчето. Организатор на събитието е Сдружение „Духовно огледало“ с председател г-жа Таня Костадинова. Основен спомоществовател на кръжока и изложбата е компанията „КЦМ 2000“ АД.

Тазгодишната изложба беше открита на 18 декември. За втори път към платната от царевична шума бяха представени и колажи със снимки от летния творчески лагер в с. Бродилово и от посещението на децата от Куклен в Италия.

По традиция участие в Международния детски фестивал в град Берчето и в откриването на изложбата взима детският танцов състав „Кукленче“ с художествен ръководител Сашо Ламбрев.

Присъстващите приветстваха детското творчество, аплодираха танцовия спектакъл на „Кукленче“ и се насладиха на музикалните изпълнения на децата от класа по пиано на Валентина Славова – Трендафилова. Официален гост на събитието беше главният изпълнителен директор на „КЦМ 2000“ АД – г-н Румен Цонев. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина