Бойко Борисов обеща ново околовръстно на Пловдив

Автор: Виктория Петрова 832
Бойко Борисов обеща ново околовръстно на Пловдив

Изграждане на околовръстно шосе на Пловдив обеща премиерът Бойко Борисов. „Ако всичко върви по план, се очертава тази година да имаме около 2 млрд. излишък. Част от парите ще бъдат заделени за важната инфраструктура в Пловдив, за да може вашите камиони с готова продукция бързо да достигат до съответните дестинации”, посочи министър-председателят.

Заедно с вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Емил Караниколов и Н.ПР. д-р Хасан Улусой той откри производствената база на турската компания "Одело Фарба България" в индустриална зона „Капсида“ в Куклен. Поетапно "Одело България" ще инвестира 40.6 милиона евро в 3 завода и парк за поддоставчици до 2023 година. Наети ще бъдат около 400 души, като част от тях вече са обучени и ще започнат работа в първата фабрика. Общата площ на парцела е 92 000 кв.м, а през 2023-2024 г. трябва да бъде построен вторият завод, като фабрика за електроника и парк за поддоставчици са предвидени за периода 2021-2023 г.

„Искам да благодаря на българските работници, инженери, програмисти, че със своята квалификация, добра работа и дисциплина довеждат такива инвеститори. Завод след завод – имаме график до края на годината за откриване на нови в цялата страна. Най-важното – започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина, за да работят по родните си места. Това ме прави изключително щастлив”, посочи Бойко Борисов.

Той посочи, че България се е поучила от старите грешки и индустриалните зони вече са парцелирани. Всеки парцел има ток и вода и е готов за строеж. И по тази причина всичко е разпродадено.

Припомни и за новите 200 работни места, разкрити само преди няколко дни от технологичната компания „Бош” в София. „Софтуерът – най-скъпото и най-сложното за всички електрически автомобили, се пише в България. 40 човека в софийския център измислят дизайна на това, което близо 400 работници в Пловдив произвеждат”, похвали се Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина