БЪРЗИ ГЕРОИ 112 - обучават деца в Куклен как да действат в спешни случаи

Автор: Plovdiv Now 8227
БЪРЗИ ГЕРОИ 112 - обучават деца в Куклен как да действат в спешни случаи
Община Куклен под егидата на кмета Мария Белчева стартира иновативен здравнообразователната проект за борба с тежките последици от инсулта.
 
БЪРЗИ ГЕРОИ 112 е програма за обучение, насочена към деца от 6 до 9 години и техните близки, за разпознаване на симптомите на инсулт и действие при спешни случаи. Целта е да се потърси медицинска помощ в първите 3 часа, като така има 90% вероятност инсултът да бъде преживян без тежки последици. Обучението се провежда в рамките на учебната програма на децата, със специално изработени учебници, и включва родителите и бабите и дядовците. Програмата е част от инициативата "Училища за здраве" на Световната здравна организация и ЮНЕСКО, подкрепена от Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и Българско дружество по неврология.
 
„Презентацията на програмата беше много впечатляваща. Не си бяхме давали сметка, че реално децата в тази възрастова група могат да изиграят изключително важна роля - точно на бързи герои, благодарение на които да бъдат спасени животи на близки за тях хора. Приветствахме сърдечно инициатива и благодаря лично на Елица Хадживълкова, за развитието на тази благородна дейност.“-сподели кметът на Община Куклен Мария Белчева след края на представянето на проекта.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина