Акция по залесяване край село Руен търси доброволци

Автор: Plovdiv Now 17925
Акция по залесяване край село Руен търси доброволци

Лесничейство - Пловдив и Министерство на земеделието и горите обединяват усилия и се заемат с облагородяването на площ в района на село Руен в община Куклен. Теренът ще бъде залесен с максимален брой фиданки черен бор, които са подходящи за планинската местност. Организаторите набират доброволци - ентусиасти, които да подпомогнат тази благородна инициатива на 7 април с тръгване от Пловдив 8,20 часа.

Посадъчен материал, инструменти и насоки се осигуряват от местното горско стопанство, включително и разрешение за работа на локацията.  Все пак доброволците се приканват да носят собствени мотики, ако имат възможност, за да не се окаже, че инструментите са недостатъчни.

До мястото се стига след преминаване през град Куклен. При влизането в село Руен и при достигането на острия десен завой се поема по отбивката вляво за параклиса "Свети Йоан Кръстител" по тесен селски път и след около половин километър се стига до обозначения терен с координати 42°00'45.7"N 24°49'05.5"E.

След края на залесяването на терена организаторите предвиждат пикник и по този повод предлагат на доброволците да си носят храна.

Желаещите, които нямат собствен транспорт, могат да се присъединят към основната група със сборен пункт в квартал Смирненски, булевард „Пещерско шосе“ № 34 или в Кючук Париж" (до Кауфланд) на 7 април в 08,20 часа.

Припомняме, че наскоро в резултат на подобна инициатива на Лесничейството и МЗГ  бяха засадени над 2200 летни дъбчета в района на село Йоаким Груево в община Стамболийски.

Зо повече информация и други въпроси: [email protected], телефон 0896 226 444.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина