16 души в Куклен са под карантина, върнали са се от рискови държави

Автор: Plovdiv Now 14212
16 души в Куклен са под карантина, върнали са се от рискови държави

16 жители са се завърнали в Куклен от рискови държави. Всички те са регистрирани и проверени от служители на МВР, а с някои от тях лично кмета на общината Мария Белчева е разговаряла по телефона. Нито един от завърналите се няма симптоми на коронавирус. 

Служители на Първо РПУ са посетили на адрес лицата  и са ги предупредили за карантината.  Всички завръщащи се от чужбина имат задължение да уведомят незабавно личните си лекари за пристигането си в страната, за да могат личните лекари да уведомяват общинската администрация в  Куклен. Сигналите се предават и на органите на  МВР. 

Лицата завърнали се след дълъг престой в чужбина и нямащи лични лекари в България трябва да  уведомят Районната Здравна Инспекция/РЗИ/. 

От кризисния щаб в община Куклен апелират да не се заклеймяват  завръщащите се и населението да бъде  спокойно. От щаба припомнят, че карантинния период е 14 дни и призовават всички завърнали се да го спазват, като не напускат домовете си.

Припомняме, че още вчера кметът Мария Белчева разпореди да се сформират  работни екипи, които да проверяват спазват ли се мерките по заповедта на министъра на здравеопазването и решението  на Областния кризисен щаб.  Екипите са от общински служители, като единия от тях  извършва периодични проверки на работодателите на територията на гр. Куклен относно осигуряване на предпазни средства на работниците и спазване на санитарно-хигиенните изисквания в работните и санитарните помещения.

Другият екип извършва периодични проверки на работещите търговски обекти на територията на гр. Куклен относно осигуряване на предпазни средства на работниците и клиентите, спазване на определената дистанция и брой посетители, както и на санитарно-хигиенните изисквания в обекта и санитарните помещения. Кметските наместници в малките населени места на община Куклен  извършват проверките на работодателите и търговските обекти на територията на съответните населени места.

Започва миенето на уличната мрежа, продължава дезинфекцията на обществени места и институции, паркове и градинки.

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина