Затвор за дилъра Кадри от Кричим! Три ромски фамилии се събраха в съда

Автор: Деница Лещева 14259
Затвор за дилъра Кадри от Кричим! Три ромски фамилии се събраха в съда

Три години и половина ще лежи дилърът Георги Костадинов - Кадрито, който бе спипан при акция в пловдивския квартал "Столипиново". Той и двамата други подсъдими Руслан Йосифов и Виктор Янков сключиха споразумение с прокуратурата по време на днешното заседание. Още преди старта на заседанието пред залата се бяха събрали членове на трите фамилии на обвиняемите. Вътре обаче бе допуснат по един представител на всяко семейство. 

Заседанието бе белязано от отсъствието на защитника на Йосифов – адвокат Кърпаров. Неговата призовка се върнала, заедно със съобщение, че възнаграждението му не е било заплатено. Това наложи близък роднина на Руслан - Хюлветин Йосифов, да го представлява пред съда. Пред наш репортер младият защитник обясни, че е "сестра" на обвиняемия. 

Припомняме, че хероинът е бил намерен в борсета в колата на Янков. Той сам е посочил на полицията къде е дрогата. Още на място на улица "Ландос" е признал, че дрогата е предназначена за махалата. Разказал пред униформените, че му е дадена от Кадрито и Йосифов в Кричим, за да я занесе в Столипиново. Там те са го чакали, за да поемат пратката. Полицията ги е задържала преди да я предадат.

В крайна сметка, Георги Костадинов ще излежи присъда от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим. Той ще трябва да заплати и глоба в размер 10 000 лв. Руслан Йосифов бе осъден на 2 години и 5 месеца затвор и 5 000 лв. глоба. Две години при първоначален общ режим ще прекара в затвора Виктор Янков. От наказанието на тримата ще бъде приспаднато времето, прекарано в ареста. 

Присъдата не бе посрещната равнодушно от 20-та роми, препълнили коридора на съдебната зала. След като научи събата на детето си, майката на един от обвиняемите колабира. Тя бе изведена от свои близки, които и оказаха помощ. 

Кадрито, който е родом от Кричим, и преди е бил задържан под тепетата. Бандата му е била разбита преди години, отново за същото – пласиране на хероин.

През 2011 година антимафиоти разбили бандата на Георги от Кричим с прякор Кадри. Акцията е била в Куртово Конаре, където у бандата са намерени наркотици - половин килограм хероин. Задържани са били петима негови съучастници. Всички те са били криминално проявени.

Претърсени са били 10 адреса в Пловдив и Кричим. По информация на Дарик радио през 2011 година, бандата е била следена два месеца. Групата е контролирала мрежа от дилъри.

Престъпниците са работили по следната схема: хероин с висока чистота е трафикиран в България, след което е смесван с различни разрешени от закона вещества и разфасован на малки дози за разпространяване в Пловдивския регион. Половин килограм хероин, разпределен в дози за пазара на дребно, се е продавал за около 90 хиляди лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина