Затварят временно участък от пътя край Кричим, обходният маршрут през Асеновград - Смолян

Автор: Plovdiv Now 1268
Затварят временно участък от пътя край Кричим, обходният маршрут през Асеновград - Смолян

Преминаването по участък от третокласния път III-866 Кричим – Михалково ще бъде ограничено на 4 октомври от 12,00 до 15,00 часа. Причината е извършването на взривни дейности, свързани с разширяването на пътното платно в района на паметника на 22-та разстреляни перущенци. Участъкът се намира в отсечката между град Кричим и тунел „Кричим“. Обходният маршрут ще бъде по път II-86 Пловдив - Асеновград - Смолян, съобщават от АПИ

Взривните дейности са необходими за изпълнението на проекта за рехабилитация на 15,29 км от път IIІ-866 Михалково - Кричим от км 88+050 до км 103+341. Това е участъкът от изхода на Кричим до яз. „Въча“. Проектът - лот 23, се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за близо 23 млн. лв. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

По проекта се ремонтират 4 големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, който е с дължина 130 м. Тунелът е изграден през 1963 г., като оттогава досега не е ремонтиран. Съоръжението ще бъде с нова хидроизолационна и дренажна система, пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и др. По трасето на участъка се изграждат подпорни и укрепителни стени с различна височина, както и укрепване на откосите с високоякостни мрежи.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина