Водачът, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й, карал дрогиран

Автор: Ива Модова 707
Водачът, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й, карал дрогиран

Борислав П., който причини тежката катастрофа край Пловдив, в която загинаха зам.кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и семейството й, застава пред Окръжния съд под тепетата. Той е обвинен в смъртта на четири лица, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и кокаин.

В днешното заседание ще стане ясно, по какъв ред ще се гледа делото. Ако водачът се признае за виновен, още днес той може да получи присъда.

Жестокият инцидент стана на Бъдни вечер 2017 година. В него загинаха зам.кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и двете й деца - на 6 и на 15 години. Две седмици по-късно в пловдивска болница издъхна и съпругът й – Ерол.

Припомняме, че тогава шофираното от Ерол семейно БМВ се блъсна челно в бус, натоварен с дърва. Запис от камера показа, че бусът има вина за мелето. На лентата се виждало как товарното возило навлиза в платното, където се е движело БМВ-то. Ерол направил маневра наляво, тъй като вдясно била оградата на оризарната. В това време камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар.

Във фаталния ден Нурджан Ристемова, двете й деца и съпругът й се връщали от покупки от Пловдив. Фаталният инцидент стана на разклона до с. Йоаким Груево.

Коледните празненства в Кричим бяха отменени, а в града бе обявен ден на траур.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина