Вандали разбиха чешма в центъра на Кричим

Автор: Plovdiv Now 7775
Вандали разбиха чешма в центъра на Кричим

Разбиха чешма в центъра на Кричим. Това е поредният вандалски акт върху общинска собственост, който възмути кмета на града Атанас Калчев.

„Поредният вандализъм в нашия град. Поредният обект – публична общинска собственост с обществено предназначение, за който ще бъдат изхарчени за пореден път публични средства за възстановяването му”, коментира Калчев. По думите му, постоянните апели на общината за опазване на общинското имущество, предназначено за обществено ползване, не дават положителен резултат. Разходите за възстановяване на изпочупеното или тотално унищожено общинско имущество, вече многократно надвишават разходите за текущата му поддръжка.

„За безразсъдните и вандалски прояви на отделни недобросъвестни наши съграждани плащаме всички ние заедно, защото общинското имущество за обществено ползване е наше и ние всички сме неговите стопани. От всички нас зависи неговото опазване и от нашите пари заплащаме за възстановяването му, независимо че в общинския бюджет няма параграф „пари за възстановяване на общинско имущество след вандализъм“. Общината полага неимоверни усилия за благоустрояване на целия град, за създаване на по-комфортна и приятна среда за обитаване на нейните граждани, но след поредния вандализъм остава горчивият вкус, че много бързо и с лека ръка някой решава, че това не е необходимо на съгражданите му и решава да го премахне, разбирай унищожи”, посочва кметът.

По всяка вероятност общината ще преразгледа политиката си и ще преустанови харченето на публичен финансов ресурс за възстановяване на унищоженото от вандали имущество за обществено ползване, независимо дали е изградено със средства по оперативни или национални програми, или с общински средства.

„Крайно време е да се преустанови практиката да се прелива от пусто в празно, защото някой вандалин независимо от възрастта му, е решил, че кацата е без дъно”, допълва Атанас Калчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина