Удължават услугата “топъл обяд у дома“ в Кричим за уязвими групи хора

Автор: Plovdiv Now 1062
Удължават услугата “топъл обяд у дома“ в Кричим за уязвими групи хора

Община Кричим продължава осигуряването на топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация. Услугата се удължава до 31 октомври 2020 г.

Програмата е финансирана от националния бюджет, чрез Агенция за социално подпомагане. Целта е да се окаже подкрепа на уязвимите граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Към момента помощта се предоставя на 90 потребители над 65 годишна възраст, без доходи или с доходи под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях, също така са обхванати и лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Топлият обяд включващ супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично - десерт се доставя ежедневно до домовете на потребителите.

При заявена необходимост лицата получават съпътстваща и допълнителна подкрепа, чрез съдействие за ползване на административни или друг вид услуги, закупуване и доставяне до домовете хранителни или други продукти от първа необходимост, както и лекарства закупени със средства осигурени от потребителите. Програмата се реализира със срок от 126 работни дни за периода от 01.05.2020 г. до 31.10.2020 г. Стойността на договора е в размер на 32 886 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина