Удължават услугата “топъл обяд у дома“ в Кричим, Общината подписа допълнително споразумение

Автор: Plovdiv Now 7895
Удължават услугата “топъл обяд у дома“ в Кричим, Общината подписа допълнително споразумение

Продължава предоставянето на „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020 г.“ за хора в нужда от Кричим. Общината е подписала на 15 юни допълнително споразумение с Агенция за социално подпомагане и услугата е удължена до 27 юли 2020 година

Програмата се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане и допълва мерките за овладяване на извънредната ситуация в страната, която има за цел да подкрепи уязвимите граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация са в затруднение да си осигурят сами прехраната си.

Топлия обяд се приготвя в кухнята на Домашния социален патронаж в Кричим и се доставя ежедневно до домовете на деветдесет потребители. При необходимост на потребителите се оказва и допълнителна подкрепа под формата на консултации по телефон или на място по актуални за тях теми, съдействие за ползване на административни или други подобни услуги, закупуване и доставяне до домовете хранителни продукти или други от първа необходимост, както и лекарства закупени със собствени средства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина