Удължават услугата “топъл обяд“ в Кричим почти до края на април

Автор: Plovdiv Now 6072
Удължават услугата “топъл обяд“ в Кричим почти до края на април

Община Кричим продължава предоставянето на топъл обяд, като кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ 

Социалната услуга се предоставя на лица от следните целеви групи:

- Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

- Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

- Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности. Подбора на лицата се извърши съвместно с Дирекция „Социално подпомагане”.

Реализирането на дейностите е за периода от 04.01.2021 г. до 27.04.2021 г., в рамките на общо 81 работни дни и включват предоставянето на топъл обяд – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Приготвянето на храната се извършва в сградата на Домашния социален патронаж, като персоналът на патронажа приготвя и разлива храната, извършва доставки по домовете.

Между община Кричим и ползвателите на социалната услуга „топъл обяд” бяха подписани договори, считано от 04.01.2021 г. до 27.04.2021 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина