Шофьорът, убил двама приятели край Кричим, поиска условна присъда

Автор: Ива Модова 35910
Шофьорът, убил двама приятели край Кричим, поиска условна присъда

35-годишният Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, не иска затвор, пише trafficnews.bg. Той бе наказан ефективно от магистратите на Окръжен съд през юли тази година.

Припомняме, че инцидентът стана минути след 18:30 часа на 27 юли миналата година. Мелето бе предизвикано от водач на лек автомобил Ауди – 35-годишният Владимир, който пътувал към Девин. Поради несъобразена с пътния участък скорост пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер.

По време на разпоредителното заседание Наумов изцяло призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. Той изказа съболезнования на близките на починалите Неждет Рашидов и Давид Тисовски.

В крайна сметка Наумов получи наказание лишаване от свобода в размер на 3 години. 

Недоволен от присъдата си, Владимир Наумов е подал жалба в Апелативен съд. В молбата си той е поискал по-леко наказание, а режимът на изтърпяване да бъде изменен в условно.

Днес Владимир застана пред магистратите от Апелативен съд. Той отново изрази съжаление към близките на починалите Неждет Рашидов и Давид Тисовски и през сълзи призна, че би дал всичко, за да върне времето назад.

„Дълбоко и от сърце съжалявам. Не мога да върна хората, не мога да върна времето назад. Виновен съм, но моля ви дайте ми шанс. Самият аз вече търпя наказание”, каза Наумов пред съда.

Той помоли за намаляване размера на наказанието, което да бъде условно.

Прокурорът по делото – Иван Даскалов, настоя да бъде изцяло потвърдена присъдата от Окръжен съд. Според него правилно е определено наказанието да се изтърпи реално.

„Каквито и да са смекчаващите вината обстоятелства, както и поведението на Наумов, те не съответстват на генералната и лична превенция. Условното наказание не може да превъзпита”, каза Даскалов.

За потвърждаване на присъдата настояха и представителите на близките на жертвите.

Адвокат Трайко Иванов заяви, че не трябва да се уважава жалбата на Наумов, тъй като това ще е подигравка с паметта на Неждет Рашидов и Давид Тисовски.

„Това трябва да ни бъде пример за генерална привенция, да си вземе цялото общество поука. Ако бъде отсъдена условна присъда, това ще е подигравка с паметта на жертвите. Днес се представиха доказателства, че съпругата на Наумов е с влошено здравословно състояние и това е аргумент за по-лекото наказание. Ами състоянието на всички близки и приятели на Неждет Рашидов и Давид Тисовски? Те в какво състояние са и към този момент? Още преживяват шока и тъгуват, посещават терапевти”, каза адвокат Иванов.

„Присъдата не съответства на опасността на деянието и дееца, както и на характера на Наумов”, с тези думи започна финалната си реч защитникът на Владимир – адвокат Симеонов.

Той настоя наказанието да бъде намалено под минимума и отложено с изпитателен срок. Като мотив бяха посочени добрите характеристики на Наумов, както и документи за здравословния проблем на жена му.

„Погледнете добре и справката от пътна полиция в Германия. От нея се вижда, че клиентът ни няма нито едно провинение зад граница. Що се касае за тези в България, то те с голяма давност и за дребни нарушения. Налице е превес на смекчаващите вината обстоятелства – чисто съдебно минало, съжаление, семеен и трудово ангажиран. Показал е едно изрядно поведение. По време на досъдебното производство е напускал с позволение страната. И трите пъти се е връщал преди уречената дата”, каза адвокат Симеонов.

В крайна сметка последна дума има Апелативен съд. Магистратите обявиха делото за приключено и в рамките на законовия срок ще се произнесат с решение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина