Продължава осигуряването на топъл обяд у дома в Кричим

Автор: Plovdiv Now 7125
Продължава осигуряването на топъл обяд у дома в Кричим

Община Кричим продължава осигуряването на топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация до 31 декември 2020 г. Програмата е финансирана от националния бюджет, чрез Агенция за социално подпомагане, която има за цел да подкрепи уязвимите граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Към момента помощта се предоставя на 90 потребители над 65 годишна възраст, без доходи или с доходи под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях. Обхванати са и лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Топлият обяд включващ супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично - десерт, се доставя ежедневно до домовете на потребителите.

При заявена необходимост лицата получават съпътстваща и допълнителна подкрепа чрез съдействие за ползване на административни или друг вид услуги, закупуване и доставяне до домовете хранителни или други продукти от първа необходимост, както и лекарства закупени със средства осигурени от потребителите.

Програмата се реализира със срок от 167 работни дни за периода от 01.05.2020 г. до 31.12.2020 г. Стойността на договора е в размер на 43 587 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина