Присъда днес! Борислав, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й, имал 28 нарушения на пътя

Автор: Ива Модова 1039
Присъда днес! Борислав, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й, имал 28 нарушения на пътя

Борислав Писачев, който причини тежката катастрофа край Пловдив, в която загинаха зам.-кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и семейството й, ще получи още днес присъда, предаде репортер на TrafficNews от Пловдиския съд. 

33-годишният мъж се призна за виновен по повдигнатото му обвинение за причиняване смъртта на четирима души в следствие на ПТП при употреба на наркотични вещества.

По време на заседанието по искане на защитата бяха разпитани двама свидетели - близки на Борислав. Те внесоха яснота около характеристичните данни на мъжа. Те споделиха, че Писачев е добър човек, макар да има и друга влязла в сила присъда.

"Добър приятел, мил човек. За инцидента ми е споделял, че всеки ден го преживява. Знам, че има и други нарушения по пътя, както и предишна присъда. Става въпрос за жалба от някакви хора, че Борислав не им е върнал голяма сума пари", каза пред председателя па съдебния състав Васил Стоянов.

В залата стана ясно, че Писачев е с многобройни актове за нарушения на ЗдВП. Преди да си премахне профила във Фейсбук, мъжът е публикувал клипчета с екстремно шофиране, като зад волана е бил самият той. Оказва се още, че 20 дни преди трагедията, Писачев е предизвикал тежка катастрофа, ала този път се разминало само с материални щети.

"Виновен съм. Ако мога да върна времето назад, бих го сторил. Всеки ден живея с тази мисъл", заяви преди началото на пледоариите Борислав Писачев.

Семейството на починалото семейство Ристемови едва сдържаха сълзите си, докато подсъдимият им изказваше съболезнования.

Тъгата обаче ескалира у жителите на Кричим по време на пледоарията на прокурор Станкова. Тя описа детайлно катастрофата, станала навръх Бъдни вечер край Кадиево.

"Намясто загиват Нурджан Ристемова и двете й деца. След дни издъхва и съпругът й. От експертизите следва да се посочи, че причината за смъртта е в следствие на жестокия удар. Вещите лица са категорични, че причината за настъпване на ПТП-то е навлизане без причина в насрещната лента за движение", разказа Даниела Станкова. Тя добави още, че е извършена химическа експертиза, която доказва, че Писачев е бил под влиянието на кокаин и амфетамин по време на трагедията.

Държавното обвинение съобщи още, че подсъдимият Писачев системно е нарушавал правилата за движение по пътищата.

Прокурор Станкова поиска наказание лишаване от свобода от 14 години, тъй като според нея превес има на отегчаващите вината обстоятелства, а именно - високата скорост, наличието на наркотични вещества в кръвта, множеството глоби, осъдителната му присъда и най-важното причиняване на смъртта на четирима души. Станкова настоя книжката на Писачев да бъде отнета за 15 години.

Частните обвинители поискаха максимално наказание спрямо Борислав. Те посочиха, че подсъдимият има 15 акта с наказателни постановления, 13 фиша, както и административна мярка отнемане на свидетелството за правоуправление. Книжката му е била отнета след ПТП, настъпило 20 дена преди катастрофата с фатален край.

Инцидентът е настъпил по време на изпитателния му срок от изтърпяване на наказанието. Той е бил с влязла сила условна присъда.

"Той се призна за виновен. Няма да се спирам по фактическата обстановка, а само по казуса с наличието на дрога. Той е преживял много тежка трагедия в семейството и затова е посегнал към дрогата. Не е наркоман. Искаме снизхождение при определяне на присъдата", поиска защитата на Писачев. 

Очаквайте подробности за присъдата в TrafficNews!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина