Опитаха се да му удушат, сега едва преглъщам. Докато ми нанасяха удари по лицето и тялото, ме заплашваха, че ще ме убият и заровят, че ще ме хвърлят в язовира и никой няма да ме намери. 

Това съобщава 26-годишният горски Али Чолаков, който е бил пребит от бракониери на територията на Държавно ловно стопанство "Тракия". 

Инцидентът е станал вчера. Чолаков е пресрещнат от двама въоръжени мъже, които са го пребили жестоко. Причината е, че се опитал да изпълни служебните си задължения. Разследващият репортер Тина Ивайлова се свърза с Али, който днес е бил изписан от болницата. 

"По време на охрана чух звук от примамка на лов на сръндак. Звъннах на началника ми и докладвах. Той провери дали има издадени разрешителни за индивидуален лов в района - оказа се, че няма. Разбрахме, че става въпрос за бракониери. Чух се с другия колега, който беше в района и организирахме блокада, за да ги заловим. Затворих пътя със служебния си автомобил, отдалечих се на 20 метра и ги засякох. Срещу мен вървяха двама мъже с маскровъчни дрехи и раници. Единият носеше пушка с оптика. Аз се представих кой съм, макар че единият ме познава добре и знае къде работя. Поисках да ми представят документи за носене на оръжие и разрешение за лов. В този момент те ме нападнаха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият" разказа горският пред репортера на TrafficNews

След побоя той има множество хематоми по главата и тялото. 

Пребитият служител е подал жалба в Районното управление в Стамболийски. "Аз дадох името на Мартин Мюмюн, когото познавам отдавна, защото той системно се занимава с бракониерство.  Другият мъж не го познавам, но ако съдя по карабината, която беше скъп модел, възможно е Мюмюн да му е бил водач. Доколкото знам Мартин е задържан, но нямам данни за другия човек" каза Чолаков. 

Той заяви, че това далеч не е първото нападение срещу него. Преди няколко години той отново е бил нападнат и срещу него бракониер е насочил оръжие. В момента по случая тече дело, което все още е в съдебна фаза. По делото са представени и снимки от фейсбука на Мюмюн, в който той се снима с ловни трофеи - убити кози от защитен вид. 

Репортерът се свърза с началника на Районното управление в Стамболийски гл. инспектор Ангел Керпиев, който ни насочи за повече информация към пресцентъра на МВР и прокуратурата.  

"Работи се по случая. Образувано е досъдебно производство, докладвали сме на прокуратурата", заяви той и потвърди, че има задържани. 

Според запознати бракониери системно избиват дивеч на територията на стопанството и Али Чолаков далеч не е първият заплашен служител. Твърди се, че сред бракониерите има и полицаи, които заплашват горските. Местни хора казват, че при последния набег също е имало полицейски служители. Дали тези подозрения ще се оправдаят, ще стане ясно по време на разследването.