Партиен член саботира речта на Кмета на Кричим за 24 май

Автор: Plovdiv Now 8163
Партиен член саботира речта на Кмета на Кричим за 24 май

Саботаж помрачи празника на славянската писменост и култура 24 май в Кричим. Речта на кмета на Общината г-н Атанас Калчев беше заглушена по време на празничния концерт в центъра на града. Свидетели на безпрецедентния случай станаха стотици граждани.

Оказа се, че микрофонът на кмета Атанас Калчев е заглушен секунди преди да започне речта му и най-вероятно това не е случайно. Човекът, който се занимава с озвучаването, е Валери Сергиев - член на местната организация на БСП в Кричим. Той е направил пробите в звука на четирите нови налични микрофона, купени от Община Кричим за нуждите на читалището в града.

Концертът е започнал с нормално озвучаване, като предварително се е знаело на кой микрофон кметът ще произнесе слово по случай 24 май. Преди него същият микрофон без проблем в звука е използван от ученици за тяхно изпълнение на сцената, разказват зрители на концерта. В момента, в който кметът започва речта си, звукът е изчезнал.

“Беше грозно, защото бяхме на празник и две трети от речта на кмета не се чу. На този ден няма място за саботажи”, разказа очевидец на случилото се.

Някои хора предполагат, че безпрецедентният случай се дължи на действия на местната организация на БСП в Кричим, която най-вероятно е тръгнала срещу кмета на града. Очакванията са озвучителят да бъде санкциониран от читалищното ръководство за създадената ситуация и то на един от най-хубавите и светли български празници - Денят на славянската писменост и култура.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина