Окончателно: Закриват офиса на банка ДСК в Кричим, въпреки протестите на общината и гражданите

Автор: Plovdiv Now 19266
Окончателно: Закриват офиса на банка ДСК в Кричим, въпреки протестите на общината и гражданите

Централното управление на Банка ДСК е изпратило уведомление до Председателя на Общинския съвет в Кричим, както и до Кмета на община Кричим, с което се потвърждава решението на ръководството на банката да преустанови на дейността на Банков офис “Кричим” и обединяването му с Клон “Стамболийски”, считано от 15.07.2019г.

Като причини се изтъкват резултатите от регулярните анализи на представянето на офиса в гр. Кричим, които показвали дълготрайна тенденция на незадоволителни резултати. На второ място се изтъква нефункциолността на помещението, в което се осъществява банковата дейност в града, което пък от своя страна не покривало високите стандарти за качествено обслужване, което Банка ДСК се стремяла да предоставя на своите клиенти. Като трета причина се посочва значителната инвестиция, която нямало как да бъде обоснована за привеждането на помещението в съответствие със стандартите на банката.

Ръководството уверява, че ще запази съществуващия АТМ /банкомат/, което в комбинация с мобилното и интернет банкирането ще осигури на клиентите да непрекъснат достъп до техните банкови сметки и средства.

"За съжаление не винаги мотивацията е достатъчна, за да бъдат постиженията в съответствие с нашите амбиции. Всички Вие, 1970 човека, които подкрепихте подписката и ние като общинско ръководство, които Ви подкрепихме и заедно се опитахме да се преборим и да отстояваме съществуването на банковия офис в Кричим, не успяхме, защото частния сектор - каквато е и Банка ДСК, имат собствена фирмена политика, върху която не могат да влияят външни фактори, каквито в случая се явяваме", споделя със съжаление кметът на община Кричим г-н Атанас Калчев. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина